ISDE Regeling 2021

Ook voor 2021 heeft de overheid weer subsidie beschikbaar gesteld voor de aanschaf van kunststof kozijnen met isolatieglas. Ditmaal is de subsidie beschikbaar via de Investeringssubsidie Duurzame energie en Energiebesparing (ISDE). Deze subsidieregeling bestaat al langer, maar de subsidie voor isolatiemaatregelen is pas in 2021 toegevoegd aan de ISDE.

Vanaf januari 2021 kunt u voor de uitvoering van 2 maatregelen subsidie aanvragen via de ISDE. Omdat de ISDE niet alleen betrekking heeft op isolatiemaatregelen kunt u ook 1 isolatiematregel laten uitvoeren en 1 andere maatregel zoals een warmtepomp.

Wanneer komt u in aanmerking voor de subsidie ISDE Regeling 2021?

Zoals gezegd kunt u alleen subsidie aanvragen als u 2 of meer maatregelen laat uitvoeren. Andere belangrijke voorwaarden zijn bijvoorbeeld:

  • U dient eigenaar te zijn van de woning waar de maatregelen worden uitgevoerd en het is uw hoofdverblijf.
  • De maatregelen dienen door een bedrijf uitgevoerd te worden en dus niet door uzelf.
  • De isolatiemaatregelen worden uitgevoerd in de bestaande thermische schil.
  • Voor veel van de maatregelen is er een minimum ingesteld voor het aantal vierkante meters. Voor HR++ glas dient u bijvoorbeeld minimaal 10m2 glas te vervangen.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden en alle voorwaarden? Deze kunt u op de website van de RVO bekijken.

Hoe vraagt u de subsidie aan?

De ISDE subsidie loopt via de RVO (Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland) en is via de website van de RVO aan te vragen. Voor de aanvraag dient u diverse informatie aan te leveren zoals een omschrijving van de genomen maatregelen, de datum van de uitvoering, het betaalde bedrag en foto’s. U kunt uw subsidieaanvraag dus pas indienen nádat de maatregelen zijn uitgevoerd. De subsidieaanvraag kan tot 12 maanden na uitvoering worden ingediend.

Subsidie voor REHAU Kunststof Kozijnen met HR++ glas

Bij REHAU Kunststof Kozijnen leveren we onze kunststof kozijnen altijd met minimaal het isolerende HR++ glas. Niet alleen het glas zal zorgen voor een goede isolatie, maar ook de kunststof kozijnen dragen in belangrijke mate bij aan een goede isolatie. De combinatie van kunststof kozijnen met HR++ glas zorgt ervoor dat u optimaal kunt genieten van de uitstekende isolatie én van nog meer voordelen.

Wanneer u REHAU Kunststof Kozijnen uw kozijnen laat vervangen door bijv. kunststof kozijnen met minimaal HR++ glas hoeft u nog maar één andere maatregel van de ISDE te laten uitvoeren om in aanmerking te komen voor de subsidie.