Veel huizen zijn tegenwoordig voorzien van kunststof kozijnen met HR++ glas en dat is niet voor niets. De combinatie van kunststof kozijnen met HR++ glas zorgt namelijk voor een aantal aantrekkelijke voordelen, zoals de zeer goede isolatiewaardes. Wilt u ook genieten van de uitstekende isolatiewaarde van kunststof kozijnen met HR++ glas? Lees hier de mogelijkheden.

Hoogrendementsglas

Wat is hoogrendementsglas?

De afkorting HR-glas, die veelal wordt gebruikt, staat voor hoogrendementsglas. Bij HR-glas wordt er gebruik gemaakt van een coating op het glas. Daarnaast wordt er, indien sprake is van meerdere glazen, ook gebruik gemaakt van een (edel)glas die de ruimte opvult in plaats van lucht. Door deze coating en het gebruikte (edel)gas is HR-glas in staat om beter te isoleren dan normaal glas.

Soorten hoogrendementsglas

Gewoon glas is te verkrijgen in verschillende soorten, zoals enkel glas, dubbel glas en driedubbel glas. Ditzelfde geldt ook voor HR-glas; er zijn namelijk drie soorten, te weten: HR+ glas, HR++ glas en HR+++ glas.

 • HR+ glas: dubbele beglazing voorzien van coating en de ruimte tussen de beglazing is gevuld met lucht.
 • HR++ glas: dubbele beglazing voorzien van een coating en de ruimte tussen de beglazing is gevuld met (edel)gas.
 • HR+++ glas: driedubbele beglazing voorzien van een coating en de ruimte tussen de beglazing is gevuld met (edel)gas.

Soorten beglazing

REHAU Kunststof kozijnen levert veel verschillende soorten beglazing:

 • HR++ isolatieglas (Ug-waarde 1.1);
 • zonwerend glas (Ug-waarde 1.0);
 • gelaagd veiligheidsglas;
 • gehard veiligheidsglas;
 • glas-in-lood;
 • brandwerend glas;
 • anti-reflecterend glas;
 • triple glas;

Elke soort beglazing levert u veel voordeel en kan in elk kozijn van REHAU Kunststof Kozijnen worden gemonteerd. Wanneer u wilt, plaatsen we zelfs binnenzonwering of raamdecoratie tússen het dubbele glas. Vraag naar Screenlines.

Over het algemeen kan gezegd worden: hoe meer plussen het HR-glas heeft, hoe beter het glas in staat is om te isoleren. Ondanks dat HR+++ glas dus de beste isolatie biedt, is HR++ glas nog steeds het meest gekozen profiel. Dit komt omdat de kosten van HR+++ glas voor een groot deel van de woningen niet opwegen tegen de extra isolatie ten opzichte van HR++ glas. De isolatie van HR+++ glas is namelijk alleen voordelig als ook de rest van de woning zeer goed geïsoleerd is.

Kosten kunststof kozijnen met HR++ glas

Het is vrijwel onmogelijk om een kostenplaatje te geven voor kunststof kozijnen met HR++ glas of HR+++ glas. De kunststof kozijnen worden namelijk op maat gemaakt en de kosten zijn daarbij sterk afhankelijk van de keuzes die u maakt bij de aanschaf. Wanneer u bijvoorbeeld kiest voor alleen maar vaste ramen is dit natuurlijk goedkoper dan wanneer u voor een groot aantal draaikiepramen kiest. De kosten voor kunststof kozijnen met HR++ glas liggen natuurlijk ook hoger dan wanneer u kiest voor kunststof kozijnen met bijvoorbeeld enkele of dubbele beglazing. De extra kosten worden echter uiteindelijk ook weer terugverdiend, aangezien u door de zeer goede isolatiewaardes gaat besparen op de energierekening.

Naast de keuze voor de soorten ramen en het type beglazing zijn bijvoorbeeld ook de keuzes voor het merk kozijn, de gekozen stijl, de formaten van de kozijnen en de montagewijze (met of zonder stelkozijnen) van invloed op de kosten.

Waarom kiezen voor kunststof kozijnen met HR++ glas?

Zoals gezegd is de hoge isolatiewaarde van kunststof kozijnen met HR++ glas of HR+++ glas een voordeel. Dit is ook één van de grootste voordelen en het brengt ook vele extra voordelen met zich mee. Kunststof kozijnen hebben in combinatie met HR++ of HR+++ glas onder andere de volgende voordelen te bieden:

 • VeiligheidKunststof kozijnen met HR++ glas of HR+++ glas bieden stevigheid en dragen zorgen er daarmee ook voor dat de kozijnen inbraaakwerend zijn. Daarnaast werken kunststof kozijnen met HR++ of HR+++ glas ook brandvertragend.
 • Waardeverhoging van uw woning: door de uitstekende isolatiewaarde van kunststof kozijnen in combinatie met HR++ glas of HR+++ glas zal uw woning een beter energielabel krijgen en de woning wordt daardoor meer waard. Daarnaast zorgen ook de vele voordelen van kunststof kozijnen (o.a. onderhoudsvrij en lange levensduur) ervoor dat uw woning meer waard is dan met bijvoorbeeld houten kozijnen.
 • Goede geluidsisolatie: de hoge isolatiewaarde draagt ook bij aan de geluidsisolatie. De kunststof kozijnen zorgen er zelf al voor dat u minder geluiden van buitenaf zult horen. In combinatie met HR++ glas of HR+++ glas wordt dit nóg beter doordat HR++ glas of HR+++ glas er ook voor zorgt dat het geluid van buitenaf gedept wordt.
 • Hoog wooncomfort: door de hoge isolatiewaarde ervaart u een hoog wooncomfort. U zult geen tocht en kou meer ervaren en u geniet jarenlang van een koele woning in de zomer, een aangenaam warme woning in de winter én een forse energiebesparing.

Door te kiezen voor kunststof kozijnen met HR++ glas of HR+++ glas kies je over het algemeen voor het beste isolerende geheel. Als er wordt gekozen voor minder isolerend glas, zoals dubbel glas, wordt er alsnog onnodig warmte verloren. De isolatiewaarde van de kozijnen is dan beter dan die van het glas, terwijl dit het beste ongeveer gelijk kan liggen. Wanneer er wordt gekozen voor betere beglazing, zoals HR+++ glas, kan het voorkomen dat er te goed wordt geïsoleerd. Daarnaast is HR+++ ook aanzienlijk duurder dan HR++ glas en zal het alleen aantrekkelijk zijn als ook de rest van uw woning goed geïsoleerd is, zodat u de gemaakte kosten terug kunt verdienen.