De Energiebespaarlening is een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee eigenaar-bewoners energiebesparende investeringen voor hun eigen woning kunnen financieren.

Over de Energiebespaarlening

  • U moet eigenaar en bewoner zijn van een bestaande woning
  • Het is een maandannuïteitenlening
  • U kunt minimaal € 1.000 en maximaal € 65.000 lenen
  • De aanvraag voor de Energiebespaarlening is drie maanden geldig
  • Geen bovengrens leeftijd: aanvragen ook mogelijk voor 75 ‘ers

Energiebespaarlening

Wilt u de energiezuinigheid van uw woning verbeteren door middel van kunststof kozijnen of kunststof deuren? Zowel particulieren als de Vereniging van Eigenaren (VvE) kunnen voor de financiering een Energiebespaarlening aanvragen bij het Nationaal Warmtefonds! Voordelen van een energiebespaarlening voor u op een rij:

  • U kunt de Energiebespaarlening alleen gebruiken voor maatregelen van de maatregelenlijst, uitgevoerd door een aannemer of installateur.
  • Het is mogelijk om in combinatie met een lening van 20 jaar een warmtepomp te financieren als deze niet meer dan 33% (een derde) van het leenbedrag bedraagt. Dit in verband met de levensduur van een warmtepomp. Bij leningen met een kortere looptijd maakt het niet uit welk deel van het leenbedrag aan een warmtepomp besteed wordt.
  • Maatregelen die al zijn uitgevoerd kunnen niet worden meegenomen in de lening, tenzij deze maximaal twee maanden voorafgaand aan de aanvraagdatum van de lening zijn gefactureerd.

Met een Energiebespaarlening van het Nationaal Warmtefonds heeft u een goede financiering voor een duurzame investering aan uw woning, zoals kunststof kozijnen, deuren en gevelpanelen van REHAU Kunststof Kozijnen. Door de uitstekende isolatie bespaart u op uw energie en dat scheelt u direct in de stookkosten! Afhankelijk van de hoeveelheid energie die u verbruikt, kan deze besparing genoeg zijn om de maandelijkse betaling van uw Energiebespaarlening te dekken.

Nationaal energiebespaarfonds

Het nationaal energiebespaarfonds geeft u de mogelijkheid om onder andere energiebesparende maatregelen als isolerende kunststof kozijnen en deuren voor uw woning financieren. Met een Energiebespaarlening profiteert u van gunstige voordelen, daarnaast kunt u de lening combineren met subsidies. 

Met laagdrempelige financiering maakt het Warmtefonds mogelijk dat u energiebesparende maatregelen kunt nemen voor uw woning of appartementencomplex. Een lening afsluiten gaat snel, zonder verborgen kosten en tegen een aantrekkelijke rente. Zo maken we de verduurzaming van de gebouwde omgeving voor iedereen bereikbaar.

Nationaal Warmtefonds

U kunt het Nationaal Warmtefonds bij REHAU Kunststof Kozijnen gebruiken voor het investeren in kunststof kozijnen, deuren, schuifpuien & gevelbekleding. U-waarde wordt ook wel warmtedoorgangscoëfficiënt genoemd. Deze waarde drukt de hoeveelheid warmte uit die per seconde, per m2 en per graad temperatuurverschil tussen de ene en de andere kant van een raam of deur die doorgelaten wordt. Hierbij geldt: hoe lager de U-waarde, hoe hoger de isolatiewaarden.

Als particulier kunt u minimaal € 2.500,- en maximaal € 25.000,- lenen. Voor een VvE is dat maximaal € 25.000,- per appartementsrecht. Past u de meter op nul voorwaarden toe aan uw woning? Dan kunt u tot maximaal €65.000,- lenen. Tip u kunt de lening combineren met de landelijke subsidies.

Energiebespaarlening voor REHAU kunststof kozijnen en deuren

Niet alleen hebben de kunststof kozijnen en deuren van REHAU zeer aantrekkelijke U-waardes, onze kozijnen en deuren zijn ook voorzien van de benodigde keurmerken. Ons KOMO keurmerk verzekert u van het gebruik van duurzame materialen en een hoge kwaliteit. Daarom geven wij u bij onze kozijnen en deuren 10 jaar garantie. Voor vragen of advies over onze kunststof kozijnen en deuren kunt u contact met ons opnemen.