Openslaande deuren of tuindeuren hebben meerwaarde voor elke woning. In combinatie met een tuin, terras of groot balkon bieden openslaande deuren de ideale oplossing.

Waarom kiezen voor openslaande deuren?

Er zijn meerdere redenen om voor openslaande tuindeuren te kiezen. Veelgehoorde redenen zijn:

  • Openslaande tuindeuren zorgen voor veel extra lichtinval.
  • Met openslaande deuren wordt de ruimte optisch vergroot.
  • U kunt huis en tuin bij elkaar betrekken. Zo geniet u ook buiten van binnen en andersom.

Wilt u ook meer lichtinval, meer ruimte en uw huis en tuin bij elkaar betrekken maar zijn openslaande deuren niet de oplossing voor u? Dan kunt u ook kiezen voor een kunststof schuifpui.

Houten vs. kunststof openslaande deuren

Openslaande deuren zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, waarbij de meest populaire soorten kunststof en hout zijn. Kunststof openslaande deuren hebben een aantal grote voordelen ten opzichte van houten openslaande deuren. Zo hebben kunststof tuindeuren een langere levensduur, ze hoeven niet geschilderd te worden en zijn eenvoudig met water en zeep te onderhouden. Dankzij recycling wordt een zeer duurzaam en milieuvriendelijk product geproduceerd. Houten openslaande deuren hebben daarentegen wel veel onderhoud nodig, ze zijn duurder en ze gaan ook nog eens minder lang mee dan kunststof kozijnen.

Openslaande tuindeuren op maat

Openslaande tuindeuren van REHAU Kunststof Kozijnen zijn leverbaar in verschillende kleuren, zowel in modern als klassiek design. Om een klassieke uitstraling te creëren worden de openslaande deuren vaak voorzien van een borstwering onderaan de deuren. Daarnaast kunnen er ook nog roeden (glaslatjes die door het glas lopen) in het glas worden verwerkt voor een nog klassiekere uitstraling.

Openslaande tuindeuren geeft u een “klassieke” uitstraling door met een borstwering en roedes te werken.

Daarnaast bepaalt u ook zelf de afmetingen van uw openslaande deuren. Voor de deuren zelf geldt wel een minimale en maximale afmeting. De minimale doorgang is 1 meter 50 en de maximale doorgang is 2 meter (maximale afmeting van 1 meter per deur). Voor de hoogte van de deuren geldt een maximum van 2,20 meter. Wilt u toch bredere of hogere openslaande deuren? Dan kunt u kiezen voor zij- en/of bovenlichten.

Kunststof openslaande tuindeuren van REHAU Kunststof Kozijnen

De grote vraag blijft altijd; kiest u voor prijs of kiest u voor kwaliteit? REHAU Kunststof kozijnen biedt niet de goedkoopste openslaande tuindeuren, maar wij bieden wel uitstekende kwaliteit. Onze openslaande deuren zijn van kwaliteitsprofielen van REHAU, worden, indien gewenst, gemonteerd op stelkozijnen, zijn voorzien van het zeer goed isolerende HR++ glas en beschikken over SKG** gecertificeerd hang- en sluitwerk. Daarnaast worden onze openslaande deuren met staal versterkt.

Openslaande tuindeuren kunnen ook op compriband gemonteerd worden, slechts voor een deel worden verzwaard met staal of voorzien worden van niet gecertificeerd hang- en sluitwerk. Hierdoor zijn de deuren goedkoper, maar daardoor is de kwaliteit ook beduidend minder.

Onze partners helpen u graag verder

Bent u geïnteresseerd in kunststof openslaande deuren voor uw woning? Maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek!